اسفند ۴, ۱۳۹۶

آش سبزی شیرازی

11+
آش سبزی شیرازی
۳٫۷۱ (۷۴٫۲۹%) ۷ امتیازs

آش سبزی شیرازی یکی از غذاهای سنتی شیراز است که به عنوان صبحانه و برای افطاری در ماه مبارک رمضان طرفداران زیادی دارد. آش سبزی به دلیل استفاده از حبوبات و گوشت انرژی زیادی دارد و سبزیجات در کنار حبوبات کامل کننده طعم و خاصیت آش است. مواد لازم و طرز تهیه این آش از آش فروشی در شیراز تهیه شده است.

مواد لازم:

گوشت ………….. ۱کیلو

برنج …………….. نیم کیلو

لوبیا قرمز ………. ۲۵۰ گرم

نخود …………… ۲۵۰ گرم

عدس ………….. ۲۵۰ گرم

ترخون …………. ۵۰۰ گرم

تره ……………. ۱ کیلو

زرد چوبه ……… ۱۰۰ گرم

نمک و فلفل

این دستور برای تهیه ۱۲ ظرف ۱ کیلویی آش استفاده می شود. برای تهیه مقدار کم آش در منزل مواد اولیه به نسبت کمتر استفاده می شود.

مواد اولیه تهیه آش سبزی شیرازی در منزل :

برنج ………….. ۱پیمانه

گوشت ………. ۱ پیمانه

عدس ………. نصف پیمانه

نخود ………… نصف پیمانه

لوبیا قرمز …… نصف پیمانه

ترخون ……… ۱ قاشق غذاخوری

تره ………… ۱ پیمانه

زرد چوبه ……. ۱ قاشق مربا خوری

روغن ………. ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل

طرز تهیه :

برای تهیه آش سبزی شیرازی حتماً از برنج ایرانی استفاده می کنیم.

گوشت معمولاً از گوشت گوسفندی استفاده می کنیم که به همراه یک عدد پیاز و یک لیوان آب از قبل می پزیم و پس از اینکه کاملاً پخته شد آنرا با قاشق له کرده و به آش سبزی اضافه می کنیم.

۰۰۸

تره تازه یا فریز شده استفاده می کنیم .

ترخون  از نصف ترخون تازه و نصف ترخون خشک استفاده می کنیم.

برنج را از یک ساغت قبل در آب خیس می کنیم. برنج را به همراه ۲ لیوان آب در ظرفی ریخته و روی شعله متوسط گاز قرار می دهیم .

در تهیه آش سبزی اصل شیرازی تره را در قطعات بزرگ تکه کرده و به همراه برنج می پزند تا کاملاً نرم شود.

۰۰۱

ولی وقتی در خانه آش سبزی شیرازی به مقدار کم تهیه می کنیم ، تره در داخل برنج ممکن است زود نرم نشود و ما در اینجا از یک فن کوزه گری استفاده می کنیم. به این صورت که تره و ترخون تازه را همراه یک لیوان آب در قابلمه جدا گانه می پزیم ، دقت کنید سر ظرفی که تره در آن پخته می شود نباید بسته باشد که رنگ سبز آن حفظ شود. وقتی تره و ترخون کاملاً پخته شد ، به همراه آبی که در ظرف باقی مانده است در مخلوط کن می ریزیم تا کاملاً نرم شود و سپس آنرا به برنچ اضافه می کنیم.

برای تهیه آش سبزی شیرازی برنج باید کاملاً له شود ، دقیقا مثل شله زرد .

۰۰۶

 حبوبات را از ۱۲ ساعت قبل در آب خیس کرده و مرتب آب آنرا عوض می کنیم. نخود و لوبیا را با هم آبپز می کنیم و عدس را جداگانه می پزیم ، چون زمان پخت آنها متفاوت است.

۰۱۱

وقتی برنج نرم شد گوشت پخته شده و له شده را به آش اضافه می کنیم . آب گوشت را می توان به آش اضافه کرد ولی آب حبوبات نباید به آب اضافه شود.چون آب حبوبات رنگ آش را تیره می کند.

دقت کنید که آش را مرتب به هم بزنید تا ته نگیرد. هر چه مقدار هم زدن آش بیشتر باشد آش حالت کشدارتر می شود.

۰۲۳

برای خوشرنگ و خوش عطر شدن آش ، یک قاشق زرد چوبه و یک قاشق ترخون  خشک را در روغن تفت داده و به آش اضافه می کنیم.

۰۲۹

نیم ساعت آخر پخت درب قابلمه را بسته و شعله گاز را ملایم می کنیم تا آش آمده شود.

۰۴۷

11+

این مطالب را نیز ببینید!

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه خوشمزه و لذیذ و خواص باقالی

17+ طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه خوشمزه و لذیذ و خواص باقالی ۵ (۱۰۰%) ...

3 دیدگاه‌ها

  1. سایت تون عالیه
    من بیشتردستورات غذائی رو امتحان کردم خیلی خوب شد

    2+

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *